Minden rendben, de nem ártott volna közzététel előtt átolvasni az írást, és kiigazítani a hibákat. Szinte alig van olyan bekezdés - van egyáltalán bekezdés? -, ami ne lenne tele elírással, vagy szavak maradtak ki, vagy ragok nincsenek a helyükön, stb. Ne gyilkoljuk a nyelvet, vagy süssünk szalonnát írás nélkül, csak úgy magában!
Pl. Itt csak a vessző került rossz helyre...:"Ezt a sütővasat a parázsban jól felizzítod és szétnyitod, a két lapot közéjük közepes szeletet szalonnát helyezel,...", itt a rosszul kitett vessző mellett egy felesleges "jutalmad" szó is bekerült: "Ha elég türelmes vagy és elegendő ideig tudtad, a tűz fölött tartani a nyársadat akkor a jutalmad egy ropogós sült szalonna lehet a jutalmad,..." No, nem húzom tovább az időt, bocs. További jó sütögetést, írás nélkül! (Bár Levesbárótól nem ezt a stílust szoktam meg, lehet, nem is ő írta!)
Klassz lehet ez az öntöttvas holmi, bírom az ilyen cuccokat (akármilyen kicsinek is tűnik, meg nagyon behatároltak lehetnek - így első ránézésre - az alkalmazási területei).
Egyik haverom kamaszkorunkban az ilyen patakparti sütögetések miatt tartott egy kimondottan erre a célra bejáratott gyalogsági ásót a csomagtartójában. Klasszul sül rajta minden és a csorgatás is gyerekjáték (én az öntöttvas serpenyők rabja vagyok már porbafingó korom óta), de ezek nem adják a szalonnasütés autentikus érzését. Mondjuk lényegesen gyorsabb és gazdaságosabb megoldások a nyársalós változatnál.
Szalonnasütésre én sima kolbászt szeretek még vinni, mert ott nem csöpög el a fél kaja a tűzbe és gyorsan megvan. Viszont sokat kell belőle vinni, mert nagyon kapós szokott lenni.
Alapvető tévedés, nem kell megvárni hogy parázs keletkezzen, lehet tűz felett is szalonnát sütni, anélkül hogy megfeketedne. alapvetően nem azért feketedik meg, mert tűz felé tartják, hanem mert egyrészt beleteszik a tűzbe, másrészt mert nem forgatják. Ha rendesen 5-10 centivel a tűz felett tartod és forgatod a szalonnát, akkor nem lesz baj.
A nyomós sütővasat nem feltétlenül kell felizzítani. Elég, ha forró máris jön belőle a zsír, aztán ugyanúgy a parázs fölött tartani, mint a nyársat és szépen sül, lehet etapokban kicsorgatni a kenyérre. És elég egyszer a szalcsi szeletet megfordítani egy villával, hogy mindkét oldalon ropogósra süljön. De ez nem fontos.
Valóban jó ötlet, de nem kell erre spéci sütő: sokunk kamrájában bujkál még egy-egy ostyasütő vas :) Én azzal teszteltem az ötletet, és működik!
Ha pedig valahol begyújtófolyadékkal készült parázs van, onnan fuss el a világ végire :)
Azért inkább a türelmes ember pártján állok, úgy ízesebb a szalonna!
Így vagyok vele én is. Eddig is elvoltam umami nélkül, de egy kitűnő marhaszelet kitűnően "megcsinálva!? A Mennyek kapujának küszöbe. Ebből származhat a 'kobe':))
Oké, biztos marha finom (hehe), de nem húsz meg harmincezer forintokért kilójával.
Egy kicsit túltolt sznoboskodásnak érzem én ezt. Pont úgy, mint a sommelierkedést, amiről már több kísérlet bebizonyította, hogy egy nagy kamuzás az egész.
Eleve nemigen van két ember, aki pontosan ugyanolyan ízűnek érezne egy kaját, valamint az ízlés is változik.
Kiskoromban utáltam a tonikot, ma élek-halok érte.
Tizenévesen két pofára tömtem a mekis hamburgart, ma konkrétan elhányom magam tőle, számomra hatásosabb öklendezésreflex-kiváltó, mint a hírhedt surströmming.
Az umamit a paradicsomtól a halszószon át a parmezánig sokmindenben megtaláljuk, ahhoz nem kell kobe marha.
A kínai gyorsbüfék ételeinek ízét meg pláne a nátrium glutamát adja...
"Gyerekkorom egy nagyon fontos vízparti étke a keszeg"
Nekem is! És a lángos. :o)
Nagyon kevés helyen lehet mostanság sült keszeget kapni, otthon elkészítve pedig nem ugyanolyan. Örülök, hogy van, ahol keszegfesztivált rendeznek!
Amikor nagy a nyelv vész, kellene egy nyelvész. Nos, sajnos én sem vagyok az de a legjobb tudásom szerint teszem majd a dolgom. S mivel e blog ételeink színes világát próbálja emészthetővé tenni, igyekszem minél kevesebb "zöldséget" hagyni feldolgozatlanul.
GrillLand
Utolsó kommentek:
Krutzifix 2017.10.20. 08:35:57
Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő
Krutzifix 2017.10.20. 08:34:42
Pl. Itt csak a vessző került rossz helyre...:"Ezt a sütővasat a parázsban jól felizzítod és szétnyitod, a két lapot közéjük közepes szeletet szalonnát helyezel,...", itt a rosszul kitett vessző mellett egy felesleges "jutalmad" szó is bekerült: "Ha elég türelmes vagy és elegendő ideig tudtad, a tűz fölött tartani a nyársadat akkor a jutalmad egy ropogós sült szalonna lehet a jutalmad,..." No, nem húzom tovább az időt, bocs. További jó sütögetést, írás nélkül! (Bár Levesbárótól nem ezt a stílust szoktam meg, lehet, nem is ő írta!)
Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő
Levesbáró 2017.10.19. 15:59:16
Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő
Levesbáró 2017.10.19. 15:54:03
Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő
csigafrédi 2017.10.19. 15:15:49
Egyik haverom kamaszkorunkban az ilyen patakparti sütögetések miatt tartott egy kimondottan erre a célra bejáratott gyalogsági ásót a csomagtartójában. Klasszul sül rajta minden és a csorgatás is gyerekjáték (én az öntöttvas serpenyők rabja vagyok már porbafingó korom óta), de ezek nem adják a szalonnasütés autentikus érzését. Mondjuk lényegesen gyorsabb és gazdaságosabb megoldások a nyársalós változatnál.
Szalonnasütésre én sima kolbászt szeretek még vinni, mert ott nem csöpög el a fél kaja a tűzbe és gyorsan megvan. Viszont sokat kell belőle vinni, mert nagyon kapós szokott lenni.
Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő
qwertzu 2017.10.19. 11:38:41
Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő
eloi 2017.10.18. 22:44:32
Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő
Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.18. 19:14:30
Ha pedig valahol begyújtófolyadékkal készült parázs van, onnan fuss el a világ végire :)
Azért inkább a türelmes ember pártján állok, úgy ízesebb a szalonna!
Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő
Void Bunkoid 2017.09.27. 12:21:17
Bejegyzés: A marhahúsok királya
jaegtoer 2017.09.26. 18:48:26
Így vagyok vele én is. Eddig is elvoltam umami nélkül, de egy kitűnő marhaszelet kitűnően "megcsinálva!? A Mennyek kapujának küszöbe. Ebből származhat a 'kobe':))
Bejegyzés: A marhahúsok királya
Csecse Becse 2017.09.25. 16:10:57
Bejegyzés: A marhahúsok királya
Boar. 2017.09.25. 15:43:54
Kobe marhát ettől függetlenül szívesen enne az ember, csak nem az umamiért...
Bejegyzés: A marhahúsok királya
Before · http://azbeszt.blog.hu 2017.09.25. 14:33:43
Bejegyzés: A marhahúsok királya
2017.09.25. 13:58:08
Csakis magyar szürkét eszünk, szusiba is!
Ez a szotyiszemű bohóc először süssön egy tisztességes hekket, vagy bécsi szeletet csirkemellből, aztán lazázzon a P'unami ízekkel!
Bejegyzés: A marhahúsok királya
jaegtoer 2017.09.25. 11:54:41
jól van, na!
Bejegyzés: A marhahúsok királya
Void Bunkoid 2017.09.25. 11:54:04
Egy kicsit túltolt sznoboskodásnak érzem én ezt. Pont úgy, mint a sommelierkedést, amiről már több kísérlet bebizonyította, hogy egy nagy kamuzás az egész.
Eleve nemigen van két ember, aki pontosan ugyanolyan ízűnek érezne egy kaját, valamint az ízlés is változik.
Kiskoromban utáltam a tonikot, ma élek-halok érte.
Tizenévesen két pofára tömtem a mekis hamburgart, ma konkrétan elhányom magam tőle, számomra hatásosabb öklendezésreflex-kiváltó, mint a hírhedt surströmming.
Bejegyzés: A marhahúsok királya
Boar. 2017.09.25. 10:50:49
A kínai gyorsbüfék ételeinek ízét meg pláne a nátrium glutamát adja...
Bejegyzés: A marhahúsok királya
Attilajukkaja 2017.07.10. 21:22:31
Nekem is! És a lángos. :o)
Nagyon kevés helyen lehet mostanság sült keszeget kapni, otthon elkészítve pedig nem ugyanolyan. Örülök, hogy van, ahol keszegfesztivált rendeznek!
Bejegyzés: Keszeg még mindig vesztésre áll! De rendületlenül küzd!
FűszErika 2017.06.25. 17:12:11
Bejegyzés: FűszErika
Attilajukkaja 2017.06.25. 15:10:37
Bocsánat, hogy megint kekeckedtem. :o)
A grillpácok amúgy nagyon guszták!
Bejegyzés: FűszErika