GrillLand

Utolsó kommentek:

Krutzifix 2017.10.20. 08:35:57

@Krutzifix: Nna, már én is elnéztem a "közepes szeletet szalonnát" :)

Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő

Krutzifix 2017.10.20. 08:34:42

Minden rendben, de nem ártott volna közzététel előtt átolvasni az írást, és kiigazítani a hibákat. Szinte alig van olyan bekezdés - van egyáltalán bekezdés? -, ami ne lenne tele elírással, vagy szavak maradtak ki, vagy ragok nincsenek a helyükön, stb. Ne gyilkoljuk a nyelvet, vagy süssünk szalonnát írás nélkül, csak úgy magában!
Pl. Itt csak a vessző került rossz helyre...:"Ezt a sütővasat a parázsban jól felizzítod és szétnyitod, a két lapot közéjük közepes szeletet szalonnát helyezel,...", itt a rosszul kitett vessző mellett egy felesleges "jutalmad" szó is bekerült: "Ha elég türelmes vagy és elegendő ideig tudtad, a tűz fölött tartani a nyársadat akkor a jutalmad egy ropogós sült szalonna lehet a jutalmad,..." No, nem húzom tovább az időt, bocs. További jó sütögetést, írás nélkül! (Bár Levesbárótól nem ezt a stílust szoktam meg, lehet, nem is ő írta!)

Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő

Levesbáró 2017.10.19. 15:59:16

@eloi: Köszönöm, ezt legközelebb kipróbálom!

Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő

Levesbáró 2017.10.19. 15:54:03

@Andrass9: Köszönöm szépen az észrevételed

Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő

csigafrédi 2017.10.19. 15:15:49

Klassz lehet ez az öntöttvas holmi, bírom az ilyen cuccokat (akármilyen kicsinek is tűnik, meg nagyon behatároltak lehetnek - így első ránézésre - az alkalmazási területei).

Egyik haverom kamaszkorunkban az ilyen patakparti sütögetések miatt tartott egy kimondottan erre a célra bejáratott gyalogsági ásót a csomagtartójában. Klasszul sül rajta minden és a csorgatás is gyerekjáték (én az öntöttvas serpenyők rabja vagyok már porbafingó korom óta), de ezek nem adják a szalonnasütés autentikus érzését. Mondjuk lényegesen gyorsabb és gazdaságosabb megoldások a nyársalós változatnál.

Szalonnasütésre én sima kolbászt szeretek még vinni, mert ott nem csöpög el a fél kaja a tűzbe és gyorsan megvan. Viszont sokat kell belőle vinni, mert nagyon kapós szokott lenni.

Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő

qwertzu 2017.10.19. 11:38:41

Alapvető tévedés, nem kell megvárni hogy parázs keletkezzen, lehet tűz felett is szalonnát sütni, anélkül hogy megfeketedne. alapvetően nem azért feketedik meg, mert tűz felé tartják, hanem mert egyrészt beleteszik a tűzbe, másrészt mert nem forgatják. Ha rendesen 5-10 centivel a tűz felett tartod és forgatod a szalonnát, akkor nem lesz baj.

Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő

eloi 2017.10.18. 22:44:32

A nyomós sütővasat nem feltétlenül kell felizzítani. Elég, ha forró máris jön belőle a zsír, aztán ugyanúgy a parázs fölött tartani, mint a nyársat és szépen sül, lehet etapokban kicsorgatni a kenyérre. És elég egyszer a szalcsi szeletet megfordítani egy villával, hogy mindkét oldalon ropogósra süljön. De ez nem fontos.

Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.10.18. 19:14:30

Valóban jó ötlet, de nem kell erre spéci sütő: sokunk kamrájában bujkál még egy-egy ostyasütő vas :) Én azzal teszteltem az ötletet, és működik!
Ha pedig valahol begyújtófolyadékkal készült parázs van, onnan fuss el a világ végire :)
Azért inkább a türelmes ember pártján állok, úgy ízesebb a szalonna!

Bejegyzés: Turbó szalonna és grillsütő

Void Bunkoid 2017.09.27. 12:21:17

@Csecse Becse: tudom, én simán megettem, még csak nem is fintorogtam. Kurva sós, de finom :)

Bejegyzés: A marhahúsok királya

jaegtoer 2017.09.26. 18:48:26

@Boar.:

Így vagyok vele én is. Eddig is elvoltam umami nélkül, de egy kitűnő marhaszelet kitűnően "megcsinálva!? A Mennyek kapujának küszöbe. Ebből származhat a 'kobe':))

Bejegyzés: A marhahúsok királya

Csecse Becse 2017.09.25. 16:10:57

@Void Bunkoid: A surströmming kissé túl van hype-olva, simán ehető, mindenféle hányás nélkül. :)

Bejegyzés: A marhahúsok királya

Boar. 2017.09.25. 15:43:54

@jaegtoer: Jól hát... :-)
Kobe marhát ettől függetlenül szívesen enne az ember, csak nem az umamiért...

Bejegyzés: A marhahúsok királya

Before · http://azbeszt.blog.hu 2017.09.25. 14:33:43

@Void Bunkoid: nyugi, nem is annyi, egy nullával több. Indulásnak. Főleg a Kobe.

Bejegyzés: A marhahúsok királya

2017.09.25. 13:58:08

Miért egyen magyar ember kóbe, vagy "kapd be" marhát???
Csakis magyar szürkét eszünk, szusiba is!

Ez a szotyiszemű bohóc először süssön egy tisztességes hekket, vagy bécsi szeletet csirkemellből, aztán lazázzon a P'unami ízekkel!

Bejegyzés: A marhahúsok királya

Void Bunkoid 2017.09.25. 11:54:04

Oké, biztos marha finom (hehe), de nem húsz meg harmincezer forintokért kilójával.

Egy kicsit túltolt sznoboskodásnak érzem én ezt. Pont úgy, mint a sommelierkedést, amiről már több kísérlet bebizonyította, hogy egy nagy kamuzás az egész.

Eleve nemigen van két ember, aki pontosan ugyanolyan ízűnek érezne egy kaját, valamint az ízlés is változik.

Kiskoromban utáltam a tonikot, ma élek-halok érte.
Tizenévesen két pofára tömtem a mekis hamburgart, ma konkrétan elhányom magam tőle, számomra hatásosabb öklendezésreflex-kiváltó, mint a hírhedt surströmming.

Bejegyzés: A marhahúsok királya

Boar. 2017.09.25. 10:50:49

Az umamit a paradicsomtól a halszószon át a parmezánig sokmindenben megtaláljuk, ahhoz nem kell kobe marha.
A kínai gyorsbüfék ételeinek ízét meg pláne a nátrium glutamát adja...

Bejegyzés: A marhahúsok királya

Attilajukkaja 2017.07.10. 21:22:31

"Gyerekkorom egy nagyon fontos vízparti étke a keszeg"
Nekem is! És a lángos. :o)
Nagyon kevés helyen lehet mostanság sült keszeget kapni, otthon elkészítve pedig nem ugyanolyan. Örülök, hogy van, ahol keszegfesztivált rendeznek!

Bejegyzés: Keszeg még mindig vesztésre áll! De rendületlenül küzd!

FűszErika 2017.06.25. 17:12:11

Amikor nagy a nyelv vész, kellene egy nyelvész. Nos, sajnos én sem vagyok az de a legjobb tudásom szerint teszem majd a dolgom. S mivel e blog ételeink színes világát próbálja emészthetővé tenni, igyekszem minél kevesebb "zöldséget" hagyni feldolgozatlanul.

Bejegyzés: FűszErika

Attilajukkaja 2017.06.25. 15:10:37

@Levesbáró:
Bocsánat, hogy megint kekeckedtem. :o)
A grillpácok amúgy nagyon guszták!

Bejegyzés: FűszErika
süti beállítások módosítása