Pisztráng és makréla grillezés

wp_20170708_18_42_14_rich_li.jpgIdőnként a megsült oldalát el kell fordítani, 

wp_20170708_18_43_31_rich_li.jpgA 45 fokban pálcára feltűzött halakból sülés közben lassan kicsorgó fűszeres zsiradék szép lassan lefolyik és nagyon finom lesz az ételünk ettől.

wp_20170708_18_45_42_rich_li.jpg

A Gyenesdiási keszegfesztiválon egy nagyon érdekes grillezési módszert láttam. Házigazdánk a boszorkány team vezetője elmondta, hogy a pálcán való grillezés receptjét Festetics főúri család találta ki. A recept különlegessége hogy egy zöld fűszeres olajos pácot készítünk, vagy használod a miénket, amibe zsemlét is reszelünk. Ezt helyettesíthetjük jobb minőségű zsemlemorzsával is az olajban megázott péksütemény egy keményítős ropogós kérget képez a sütés alatt, ráadásul kívánatos színt is kölcsönöz a halunknak. A pálca ezen kívül nem engedi, hogy eltörjön a hal, és sokkal könnyebb forgatni, mivel nem ér a rácshoz nem ragad rá.