Hadd főzzek ma szabadban!

wp_20170729_12_17_29_pro_li.jpg

Valószínűleg nincs ekkora serpenyőd otthon, ezt a képet Kapolcson készítettem.

Ha „Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak „Időszerűvé válik Móra Ferenc örök becsű sora. Sokan úgy gondolják, hogy nyár a szabadtűzi programok fő szezonja, pedig a tavasz, és az ősz, esetleg egy napos téli nap is alkalmas egy bográcsozásra, roston, vagy szalonnasütésre. Egyre nagyobb divat a kültéri serpenyőben, tárcsában, diszkoszban rendezvényeken, partikon sütni, főzni. Ha a serpenyő mellett döntünk erre már speciális felszerelésre is szükség van, mert fontos, hogy stabil alapon lehet biztonságosan tüzet rakni alájuk. Mivel a tűz nem éri közvetlenül az ételünket, Használhatunk akár rőzsét, tűzifát, faszenet, de a gázégőt is. (az utóbbit tudjuk legjobban szabályozni!) Nagy előny, hogy rövid lében akár párolni is tudunk, ez különösen a nehezebben puhuló zöldségfélék készítésére hasznos. Ha kerti partiknál akár egy régi sparhelt is ideális lehet. A sütőjében akár valami más finomság is készülhet.

Milyen ételeken érdemes gondolkodni?

Csak gondolatébresztőnek: Lecsófélék, ratatouille, Texasi Tex-Mex, jambalaya, Kentucky fűszeres rántott csirke, Chilik, Indiai egytálételek, de ne felejtkezzünk meg a brassóiról sem. Végtelen a sor idővel, remélem, minden kedvenc receptem sorra kerülhet. Írjatok, hogy melyikre lennétek kíváncsi.