Őszi, téli grillezés

Ki mondta, hogy csak nyáron lehet.....?

Grillezés ősszel és télen. Mennyire érdekes a hazánkban a szabadtéri sütögetés általában csak a melegebb évszakokra korlátozik. Pedig éppen a hűvösebb időben sokkal jobban tudjuk értékelni a parazsunk melegét. Ráadásul a húsok iránti vágyunk hidegekben sokkal erősebb. Persze ilyenkor az öltözék megválasztása nagyon fontos, mert a sugárzó hő felmelegíti a hasunkat, de a hátunk hidegben marad! A meleg lábbeliről sem felejtkezzünk el. Ha már az öltözékről beszélünk, ne a legszebb ruhánkban álljunk a tűz mellé, mert a zsírpecsét, és a tartós füstszag szinte garantáltan hű társunk lesz.

Sajnos a vendéglátás sem készül fel a kiránduló helyek jó időben megjelenő nagyszámú éhes finomságokra vágyó vendégekkel. Persze ez érthető, mert sokkal nehezebben lehet kiszámítani az időjárást.

Ha az idő nem elég kegyes hozzánk, akkor még mindig lehetséges fedett verandán, teraszon, kerti szaletlin begyújtani a grillsütőt.grillen_sult_etelek.jpg

Rossz idő esetén, vagy kevésbé vállalkozó szellemű személyek, megpróbálkozhatnak védett helyen az elektromos grillsütővel is.

A bográcsban készülő egytálételeken kívül mit érdemes sütni. Ma már az üzletekben nagy választékban kapható grillkolbászokon kívül a gyerekek által nagyon kedvelt virslik is, rácsunkra kerülhet. A nyársakra feltűzhetünk saslikot, húsos vagy zöldséges változataiban. Előző nap bekeverhetünk mindenféle balkáni darált húsos finomságot micset, vagy  mititejt, csevapcsicsát, de a fűszeres pácokban előkészített pecsenyék nagyon kedveltek. Egyre divatosabbak  amerikai mintára készülő igényes hamburgerek. Gyakorlatilag végtelen a választék.