GrillLand

2017.júl.09.
Írta: Levesbáró Szólj hozzá!

Pisztráng és makréla grillezés

Időnként a megsült oldalát el kell fordítani,  A 45 fokban pálcára feltűzött halakból sülés közben lassan kicsorgó fűszeres zsiradék szép lassan lefolyik és nagyon finom lesz az ételünk ettől. A Gyenesdiási keszegfesztiválon egy nagyon érdekes grillezési módszert láttam. Házigazdánk a boszorkány…

Tovább

Keszeg még mindig vesztésre áll! De rendületlenül küzd!

Gyerekkorom egy nagyon fontos vízparti étke a keszeg. Édesanyám Velencén született. Neki a halevés alapvető, mondhatni létszükséglet volt. A helyi halászok kosárszám fogták ezt a halat. Miután Budapestre költözött nosztalgikus csemegévé vált számára a sült keszeg. Amikor a szülőfalujába látogattunk…

Tovább
Címkék: Rendezvények

Hétvégi vásárlási ötlet!

Hunyadi téri Fer-Tom húsbolt

Ha nem vetted még meg a hétvégi sütnivalód, ezt nézd meg! Kiküldött "tudósítónk" Perényi Zsolt jelenti, a Hunyadi téri Fer-Tom Hús-ból. Ők még arra várnak, hogy egybekeljenek a húsokkal! Ők már révbe értek.  Ők is megtalálták a párjukat. Tűzről pattant páros...vagy inkább tűzre való?

Tovább

Viva Argentina

Ha csak a lelked repül oda, akkor is érezheted!

Ezt a fűszerkeveréket a magával ragadó argentin tangó ihlette. Anno az első nyugati utam az akkori Nyugat-Németországba vezetett. Az idő tájt nyitott ott egy Argentin steak house, ahová természetesen beültünk ebédelni. Már a gigantikus húsméret is ámulatba ejtett, ám annak vaj puhasága teljesen…

Tovább
Címkék: Grill pác

A kedvenc flekkenem

Elkészítéséhez néhány jótanács

A magyar grillezés, tárcsán sütés nagy klasszikusa a flekken. Néhány jó tanács: Flekkent legtöbbször tarjából, sertésszűzből, karajból készítjük, attól függően, hogy a család mennyire szereti a olyan sovány száraz húsokat, mint a karaj. (gondoltad volna, hogy a rövidkaraj kevesebb zsiradékot…

Tovább
Címkék: Grill fűszerek

A mi erősségünk!

A rózsapaprikánk csípőssége a nemzetközi összehasonlításban

Sokszor halljuk turistáktól, hogy erősek a magyar ételek. Ám miután megkóstolnak egy autentikus halászlét vagy egy hamisítatlan magyar kolbászt megértik, hogy azért esszük csípősen mert így az igazi! Pedig ha megnézzük a Scoville-skálát, (amely a paprikák erejét mutatja) láthatjuk, hogy a mi csípős…

Tovább
Címkék: Fűszervilág
süti beállítások módosítása